Autobus DAF B1300 – Moorman 5

Touringcar

In de jaren 1950 en '60 krijgen mensen meer vrije tijd en vanwege de toegenomen welvaart, ook veel meer mogelijkheden om de vrije tijd te vullen. De georganiseerde reis per touringcar wint aan populariteit. Na de binnenlandse dagtrips worden ook meer en meer reizen naar het buitenland ondernomen. Er wordt een type autobus ontwikkeld, speciaal voor het toervervoer, zoals deze DAF-bus van reisbureau Moorman.

Touringcar nr. 5 van het Helderse reisbureau Moorman is in 1956 gebouwd door DAF te Eindhoven (chassis) en Smit te Appingedam (carosserie). De bus heeft de voor die tijd kenmerkende ronde vormen en is voorzien van kunststof panoramaruiten; ‘bergramen’, zodat de reiziger ook ‘naar boven’ naar buiten kan kijken, al zijn die ramen blauw getint tegen eventueel fel zonlicht. Verder zijn er veel, op Amerikaanse leest geschoeide details als metalen strippen en veel chroomwerk, waarbij vooral het front met de ‘fantasie-grille’ sterk opvalt. Zoals bij veel DAF-bedrijfswagens uit die tijd kwam de motor van Perkins (Groot-Brittannië).

Vóór de Tweede Wereldoorlog was recreatie per bus in het algemeen beperkt tot incidentele dagtochten in het binnenland. Buitenlandse busreizen werden wel ondernomen, maar waren voorbehoudend aan een zekere elite. In de jaren 1950 en ’60 zorgen toenemende welvaart en meer vrije tijd ervoor dat recreatie en vakantie voor steeds grotere groepen bereikbaar worden en de georganiseerde reis wint duidelijk aan belangstelling.

Vóór de oorlog was een bus ook gewoon een bus: doorgaans inzetbaar voor allerlei doelen. Er waren in heel enkele gevallen wel speciale touringcars, maar de ontwikkeling van een type autobus speciaal voor groeps- en toervervoer krijgt pas in de jaren 1950 echt gestalte.

De opkomst van de eigen auto in de vrijetijdsbesteding in de jaren 1960, de rol van het vliegtuig en de (internationale) treinen in het toerisme veranderden hoegenaamd niets aan de positie van de reisbus. Tot op de dag van vandaag zijn georganiseerde binnenlandse en buitenlandse reizen per touringcar onverminderd populair.

Ontwikkeling:

Dagtrips

Argumentatie:

De DAF van het model B1300 representeert de ontwikkeling van het type autobus speciaal voor groeps- en toervervoer in de jaren 1950 en de opkomst van de georganiseerde binnenlandse en buitenlandse busreizen.

Argumentatie object:

De Moorman-DAF is een zeer zeldzame representant van een dergelijke touringcar. De authentieke plakplaatjes op de ruit achter de chauffeursstoel getuigen van de vele binnen- en buitenlandse reizen die de bus heeft gemaakt.