Railauto

Simplex railauto uit 1907

Vanaf het eind van de 19e eeuw ontwikkelden Nederlandse bedrijven in Nederlands-Indië grootschalige plantages voor met name suikerriet. Verder werden er mijnbedrijven opgericht. Hiervoor zijn moderne machines en transportsystemen geïnstalleerd zoals smalspoorsystemen. Simplex in Amsterdam leverde voor de smalspoorlijnen lichte railfietsen en railauto’s.

Vanaf het eind van de 19e eeuw ontwikkelden Nederlandse bedrijven in Nederlands-Indië grootschalige plantages voor met name suikerriet en verder werden er mijnbedrijven opgericht. Hiervoor werden moderne machines en transportsystemen geïnstalleerd zoals smalspoorsystemen voor bijvoorbeeld het grootschalige vervoer van suikerriet van de plantages naar de fabrieken. Ook het toezicht door de planters vond plaats per smalspoor. Daarbij werden op grote schaal door Simplex in Nederland geproduceerde railfietsen en railauto’s gebruikt. Ook voor het vervoer van de kinderen naar scholen op de uitgestrekte plantages, ziekenvervoer en voor het zondagmiddaguitje met de familie werden de railauto’s ingezet.

Simplex was zo succesvol in de productie van lichte spoorwegvoertuigen dat ze ook naar andere delen van de wereld hun weg vonden, zoals naar Rusland en Zuid-Amerika. De productie vond in Amsterdam plaats tot aan het eind van de jaren ’50, toen de laatste koloniën wegvielen en daarmee ook het belangrijkste afzetgebied. Incidenteel kan men Simplex railauto’s nog in bedrijf aantreffen in Indonesië, al dan niet in sterk verbouwde vorm.

Ontwikkeling:

Nederlands fabricaat

Argumentatie:

Deze Simplex railauto is het bewijs hoe een Nederlands bedrijf erin slaagde met inventieve producten succesvol te zijn in de wereld. Zij gebruikte haar grote ervaring in de rijwielindustrie om succesvol lichte spoorwegvoertuigen te bouwen die uiterst succesvol bleken te zijn en gemakkelijk in gebruik. Simplex is een voorloper geweest in de bouw van lichte spoorwegvoertuigen en heeft daarin vele jaren lang een rol in de wereld gespeeld. Pas vele jaren later zijn andere producenten zoals bijvoorbeeld Solinger Hütte begonnen om dergelijke zeer lichte spoorwegvoertuigen te bouwen.

Argumentatie object:

Deze Simplex railauto type DH 4 werd rond 1907 in Nederland gebouwd door Simplex en werd direct verkocht aan de Leidsche Duinwater Maatschappij voor gebruik op haar uitgebreide smalspoornet in de duinen tussen Katwijk en Wassenaar. Dit is een vroeg voorbeeld van een in Nederland gebouwd railvoertuig dat van een verbrandingsmotor was voorzien. Deze railauto 1 uit de collectie van de Stoomtrein Katwijk Leiden laat zeer goed zien hoe Simplex haar ervaring in de rijwielbouw gebruikt heeft om een succesvol licht spoorwegvoertuig te bouwen

Locatie:

Valkenburg

Links: