DAF 600: AD-02-06

De eerste Nederlandse volksauto

DAF leverde in 1959 de eerste Nederlandse volksauto met Variomatic, een technisch hoogstandje waar het Nederlandse volk trots op was. De DAF 600 was hiermee de eerste betaalbare auto met automatische versnelling.

Directeur Hub van Doorne presenteerde de eerste DAF 600 personenauto tijdens de RAI-tentoonstelling in 1958. De DAF-stand trok hierdoor veel aandacht. DAF bouwde uiteindelijk 30.000 exemplaren. Het belangrijkste onderdeel was de Variomatic, een ‘versnelling’ die zich automatisch aanpast aan het rijgedrag en het wegdek. DAF ontwierp zelf de motoren van de eerste modellen. Willem van den Brink, huisontwerper bij DAF, was verantwoordelijk voor de vormgeving. De ontwikkeling van de Nederlandse personenauto kreeg veel belangstelling. Er werd veel over de DAF 600 gepraat en geschreven. Veel Nederlanders waren trots op de DAF, maar al snel kreeg de DAF 600 bijnamen als ‘auto met jarretelaandrijving’ en ‘trutteschudder’. De auto was bedoeld voor een breed publiek, maar door de eenvoudige bediening werd het vooral een auto voor ouderen en invaliden. De ‘automaat’ werd hier in tegenstelling tot in de Verenigde Staten niet gezien als sportief of begeerlijk. DAF hoopte met de inzet bij autosportwedstrijden zoals de Tulpen Rally en de Rally van Monte Carlo het imago van de DAF 600 te verbeteren. Uiteindelijk had dit weinig effect.

Ontwikkeling:

Nederlands fabricaat

Argumentatie:

De DAF 600 staat voor de allereerste grootschalige productie van een volksauto. Dit was een belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van de autofabricage in Nederland. De DAF 600 symboliseert de eerste betaalbare auto met automatische versnelling, de Variomatic. De euforische stemming die dit technische snufje met zich meebracht, sloeg in de loop van de jaren ’60 duidelijk om.

Argumentatie object:

De auto met het kenteken AD-01-23 was de eerste DAF 600 die in 1959 werd geproduceerd. Deze DAF werd eigendom van de heer jhr. Smits van Oyen van Eckhart destijds voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Automobielclub (KNAC). De heer van Oyen was een goede vriend van directeur van Doorne.