P.C. Kuipers

Dankbaarheid met Zeldzaamheid

Hasselteraak met opduwer

De gezamenlijke geschiedenis van deze twee schepen begint pas in 1961, als schipper Eppo Wieringa het kleine sleepbootje koopt om als opduwer te gebruiken bij zijn vrachtschip. De combinatie van beide schepen geeft een goed beeld van de manier waarop binnenvaartschepen met opduwers tussen 1930 en 1970 in Nederland rondvoeren.

Het vrachtschip Dankbaarheid is gebouwd in 1908 bij scheepswerf J.A. de Boer in Oude Pekela. Eerst voer het als “Vrachtzoeker” en vanaf 1919 met schipper Drewes Wieringa onder de naam “Dankbaarheid”. Het schip voer in Nederland en ook naar Duitsland met allerlei vrachtjes waaronder lijnzaad, kali en stenen.

Zoon Eppo Wieringa koopt het schip vervolgens. Nu vaart de aak als ‘sleepschip’ met een opduwer, is het tuig en mastdek verwijderd en heeft het schip een doorgetrokken luikenkap. Wieringa: “Ja dat was voor de fabriek, je kreeg geen lading meer als de grijper je vracht niet zo kon pakken.”

Ontwikkeling:

Opkomst verbrandingsmotor

Argumentatie:

De hasselteraak was een veelvoorkomend scheepstype. De combinatie van beide schepen geeft een goed beeld van de manier waarop binnenvaartschepen in de loop van de tijd werden aangepast, en met opduwers tussen 1930 en circa 1970 in Nederland rondvoeren.

Argumentatie object:

Ensemblewaarde schip met opduwer zoals deze in de binnenvaart ook heeft dienst gedaan. Beide schepen zijn door de eigenaren gerestaureerd op historische scheepswerf Wolthuis (Sappemeer).

Locatie:

Almere

Links: