Bouke van der Kolk

De Mark

Motorklipper

Motorklipper "De Mark" is samen met de ééncilinder Brons motor het toonbeeld van een uniek stukje varend erfgoed.

“De Mark” is een Zeeuwse klipper, gebouwd in 1893 te Duivendijk – Papendrecht als zeilschip. Er staat een 35 pk Brons motor in uit 1926. Het schip voer met graan en bieten onder andere in Noord-Frankrijk en de Zeeuwse stromen. In 1945 werd het schip gemotoriseerd en het zeiltuig verwijderd. Tot 1963 deed het schip nog dienst als vrachtschip. Tegenwoordig is het schip in gebruik als woon-/werkschip.

Ontwikkeling:

Opkomst verbrandingsmotor

Argumentatie:

De motorklipper is een veel voorkomend type schip. Het is een goede representant van een belangrijke ontwikkeling in de binnenvaart: De overgang van zeilende bedrijfsvaartuigen naar gemotoriseerde schepen. Begin 20e eeuw liet een enkele vooruitstrevende binnenvaartschipper met geld een motor inbouwen, maar van werkelijke motorisering van de binnenvaart was nog lang geen sprake. Goedkopere oplossingen waren het installeren van een zijschroef aan een dekmotor (de zogenaamde lamme arm) of het varen met een opduwer: een klein scheepje met ingebouwde motor dat achter een schip gebonden werd. De laatste generatie zeilende bedrijfsvaartuigen werd tot 1920 gebouwd.

Argumentatie object:

"De Mark" is een geklonken stalen schip met ijzeren dekken en de nog oorspronkelijke houten roef. De huidige eigenaar onderhoudt het schip met veel liefde en toewijding. Zowel de staat van het schip, als het geluid van de Brons motor getuigen van een uniek stukje varend erfgoed. Dit beeld en geluid dreigt van de Nederlandse wateren te verdwijnen.

Locatie:

Schouwerzijl

Links: