Douglas C-47 Dakota

Passagiers/vrachtvliegtuig

Na het grote succes van de Douglas DC-2, ontwikkelt Douglas in 1935 een groter vliegtuig; de DC-3. Het grote succes van de DC-3 zou pas komen toen hieruit, in de Tweede Wereldoorlog, de beroemde ‘Dakota’ zou voortkomen. Uiteindelijk zijn er meer dan 15.000 exemplaren van de DC-3 en van de Dakota gemaakt.

De Douglas DC-3 zet de succesvolle ontwikkeling van aluminium vliegtuigen voort. De KLM bestelt in 1936 de eerste exemplaren. De introductie van de DC-3 op de luchtlijn naar Nederlands-Indië (Indonesië) betekent een toename van capaciteit. Ook de frequentie gaat omhoog.

Als Nederland in de Tweede Wereldoorlog bezet is door Duitsland worden de KLM-vliegtuigen die veilig naar England konden vluchten ingezet op een luchtlijn van Bristol naar Lissabon. Andere DC-3’s zorgen tot 1942 voor een luchtlijn tussen Batavia en Lydda (Palestina).

Tijdens de oorlog wordt de DC-3 doorontwikkeld tot militaire C-47 ‘Dakota’, dit was de naam die de Britten aan het vliegtuig gaven. De Dakota, die in verschillende versies werd gebouwd, had sterkere motoren en een versterkte vloer, zodat er grote vrachten vervoerd konden worden.

Na de oorlog heeft Fokker vele DC-3’s en Dakota’s in onderhoud gehad. Niet alleen de KLM zette de Dakota in, maar ook andere naoorlogse Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, zoals Martinair en Schreiner maakten gebruik van dit vliegtuig. In Nederlandse dienst wordt de C-47 ook gebruikt door de Marineluchtvaartdienst en de Koninklijke Luchtmacht. Het vliegtuig is in alle delen van het Koninkrijk actief geweest.

Tot ver in de jaren ’60 wordt de Dakota door Nederlandse luchtvaartmaatschappijen gebruikt. Daarna wordt de machine vaak door turboprop-machines vervangen, zoals de Fokker F-27. Tot op de dag van vandaag worden Dakota’s nog commercieel ingezet over de hele wereld. Het aantal vliegende exemplaren neemt wel snel af.

Ontwikkeling:

Tweede wereldoorlog

Argumentatie:

De Dakota vormt een brugfunctie tussen de voor- en naoorlogse luchtvaart. Met de C-47 Dakota werd een enorme stap gezet in de luchtvaartwereld. Doordat het vliegtuig op verschillende manieren gebruikt kon worden en doordat het vliegtuig door veel organisaties is gebruikt, is dit vliegtuig met recht een uitstekende vertegenwoordiger van deze periode.

Argumentatie object:

De PH-DDZ is de best bewaarde DC-3 in Nederland. Het toestel is sinds 2016 in bezit van de Aviodrome.

Locatie:

Aviodrome Lelystad

Links: