Douglas DC-8

viermotorig passagiersvliegtuig

De DC-8 betekende een grote verandering in de luchtvaartwereld. De staalmotor en de snelle ontwikkeling van de vliegtuigbouw maakten vliegtuigen als de Boeing 707 en de Douglas DC-8 mogelijk. Met de introductie van de DC-8 ging alles twee keer zo snel en twee keer zo veel: met tweemaal zoveel passagiers, vloog men dubbel zo snel, dubbel zover weg.

De KLM was sinds de introductie van de DC-2 in de jaren ‘30 een trouwe klant van Douglas. Door de goede band met Douglas maakte de KLM snel de keuze voor de Douglas DC-8 in plaats van de Boeing 707 De KLM was dan ook de eerste vluchtvaartmaatschappij die niet uit Amerika kwam en die op 18 november 1955 acht DC-8 bestelde. In 1955 was de DC-8 nog nooit gemaakt en waren er alleen maar plannen en bouwtekeningen voor het vliegtuig.

De eerste DC-8 voor de KLM kwam op 25 maart 1960 aan op Schiphol. Er waren duizenden mensen naar Schiphol gekomen om dit moment mee te maken. Hiermee werd er definitief een nieuw tijdperk ingeluid in de Nederlandse luchtvaart: het straaltijdperk. Dit betekende dit het begin van het einde voor de traditionele propellervliegtuigen.

Sneller, hoger, voller, verder, comfortabeler en goedkoper vlogen deze straalvliegtuigen. Het is dan ook niet raar dat de passagiersaantallen van KLM met het gebruik van de DC-8 snel stegen. Het vervoerde aantal kilo’s aan vracht nam toe en het soort passagiers veranderde; waar voorheen het vliegen alleen was weggelegd voor de rijke burgers, werd het nu ook bereikbaar voor de normale vakantieganger.

Al snel bestelde KLM meer DC-8 vliegtuigen. Nadat er zeven DC-8 van de Serie 30 waren afgeleverd ging KLM over op de DC-8 Serie 50, de verbeterde versie van de Series 30. KLM heeft uiteindelijk met achttien DC-8 Series 50 gevlogen, waarvan er zes een “Convertible Freighter” uitvoering waren. Deze zes vliegtuigen konden in korte tijd van passagiersvliegtuig naar vrachtvliegtuig en andersom worden omgebouwd.

Toen Douglas in 1965 de Series 60 bekendmaakte, koos de KLM ervoor om ook met elf lange DC-8 Serie 63 te gaan vliegen.. De DC-8’s zijn tot 1986 in dienst geweest van de KLM.

Ontwikkeling:

Globalisering

Argumentatie:

Door het aantal DC-8-en dat in Nederlandse dienst is geweest is dit type bij uitstek geschikt als representant van deze periode.

Argumentatie object:

Helaas is, voor zover bekend, geen serie ’30 machine uit de KLM-periode bewaard gebleven. Er zal gezocht moeten worden naar een later type.

Links: