Eysink Jubileum 125cc

Motorfiets

Na de beurscrash in 1929 verdiende de Nederlander opeens veel minder of werd zelfs werkeloos. Om de mobiliteit van de bevolking te behouden en de Nederlandse motorindustrie te beschermen creëerde de overheid het “Rijwiel met Hulpmotor”, waaruit in 1935 de lichte motorfietsklasse “Onder-de-Zestiger” ontstond.

De welvaartsgroei stagneerde in de crisisjaren dertig. Na de beurscrash in 1929 verdiende de gemiddelde Nederlander opeens een stuk minder of werd zelfs werkeloos. Om de bevolking mobiel te houden en de Nederlandse motorindustrie te beschermen creëerde de wetgever het ‘Rijwiel met Hulpmotor’, een begrip dat we vooral na de Tweede Wereldoorlog nog zullen tegenkomen. Daaruit ontstond in 1935 de lichte motorfietsklasse ‘Onder-de-Zestiger’. Daarmee wordt bedoeld dat de motorfiets niet meer dan 60 kilo mag wegen. Daar stond dan tegenover dat de wegenbelasting per jaar ook niet meer dan fl 10,- per jaar hoefde te zijn. In 1939 telde Nederland al met al toch 15.000 bromfietsen en 60.000 motorfietsen.

De hier getoonde Eysink Jubileum 125cc van 1939 is een mooi voorbeeld van een nieuwe, lichte motorfietscategorie die in deze periode is ontstaan.

Ontwikkeling:

In de ban van de vooruitgang

Locatie:

Louwman Museum