Anton van Daal

Fokker D-7

Dubbeldekker jager eerste wereldoorlog

De Fokker D-7 is het beste voorbeeld van de indrukwekkende ontwikkelingen van een vliegtuig tijdens de Eerste Wereldoorlog. In vier jaar tijd ontwikkelde het vliegtuig in het algemeen zich van een bijzonder primitief vliegtuig tot een écht luchtwapen.

In het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog zijn er door de Fokker Flugzeugwerke in Schwerin (Duitsland) in totaal 1.700 D-7’s gebouwd. Deze waren allemaal voor de Duitse “Kaiserliche Luftwaffe” bedoelt.

Nadat Anthony Fokker met de Dr-1 al een waardevol militair toestel had afgeleverd, ontwikkelde hij met de D-7 een jachtvliegtuig dat door velen als het beste vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog werd beschouwd. De Duitse legerleiding vond het toestel zo goed dat alle Duitse vliegtuigbouwers, ook de concurrerende vliegtuigfabriek Albatross, alleen de D-7’s mochten maken. Ook op de vijanden van Duitsland maakte het vliegtuig grote indruk. Het toestel werd als een van de weinige ‘wapens’ uitdrukkelijk in het Vredesverdrag van Versailles genoemd, als wapen dat niet meer gebruikt mocht worden.

Na de oorlog ging Fokker weer terug naar Nederland en liet daarom een groot aantal onvoltooide toestellen naar ons land transporteren. Een deel hiervan werd verkocht aan de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht en de Marine Luchtvaartdienst. Door de D-7 zette de Nederlandse militaire luchtvaart een enorme stap vooruit. De D-7 was de basis voor een aantal nieuwe passagiersvliegtuigen, zoals de F-2 en F-3 en nieuwe oorlogsvliegtuigen, zoals de C-5, C-10 en D-17.

Ontwikkeling:

Eerste Wereldoorlog

Argumentatie:

Fokker was in de Eerste Wereldoorlog een trendsettend. Na de Fokker E-3 (een vliegtuig dat speciaal was doordat het een mitrailleur had die door de propeller heen kon schieten) en de Fokker DR-1 (de beroemde driedekker van de ‘Rode Baron’) bouwde Fokker met de D-7 het beste vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog.

Argumentatie object:

De D-7 van het Militaire Luchtvaartmuseum heeft een groot aantal originele onderdelen. Hierdoor is het de meest waardevolle machine in Nederland.

Locatie:

Nationaal Militaire Luchtvaart Museum, Soesterberg

Links: