Fokker G-1

Jachtvliegtuig

De Fokker G-1 werd een ‘jachtkruiser’ genoemd; het kon een tijd in de lucht blijven, op zoek naar vijandelijke vliegtuigen. Fokker liet het vliegtuig voor de eerste keer zien op een Franse Luchtvaarttentoonstelling in Parijs in 1936. Daar was iedereen onder de indruk. Dat kwam vooral door de dubbele staartboom samen met de sterke vuurkracht door de acht machinegeweren in de neus van het vliegtuig. De Fransen noemden het vliegtuig daarom ‘de maaier’.

Het vliegtuig was een echt Fokkerproduct; gemaakt van hout en linnen met alleen een aluminium staart. De bemanning bestond uit drie personen in een kleine romp. Aan beide kanten van hen zaten twee motoren, die naar achter overgingen in twee staartbomen, verbonden door een hoogteroer.

De Fokkerfabriek heeft in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog twee typen G-1’s gemaakt. Het eerste type was een vliegtuig met een sterke motor en het andere type met een iets minder sterke. Door de beperkte budgetten waren de vliegtuigen amper van luxe voorzien: geen radio, geen automatische starters voor de motoren en geen bepantsering. Kortom, ze waren simpel uitgerust.

In mei 1940 vochten de G-1’s onder andere vanaf Waalhaven, Bergen en Schiphol tegen de Duitse luchtmacht. Op de morgen van 10 mei gingen er in Bergen veel vliegtuigen verloren. Ze stonden netjes naast elkaar opgesteld toen Bergen onverwachts aangevallen werd. De toestellen die niet kapot waren, wisten nog een paar Duitse vliegtuigen neer te halen.

Een jaar na de Duitse inval in Nederland wist één G-1 naar Engeland te vluchten. Een testvlieger van Fokker, Hidde Leegstra, wist een G-1 onder de neus van de Duitser te stelen en ermee naar Engeland te vliegen. Dit toestel heeft tot in de jaren ’50 in Engeland gestaan. Toen de Engelse luchtmacht de machine aan Nederland wilde teruggeven, had Nederland geen interesse in dit vliegtuig. Daarom is het vliegtuig vervolgens door de Engelsen in brand gestoken.

Ontwikkeling:

Tweede wereldoorlog

Argumentatie:

De Fokker G-1 was Nederlands hoop in bange dagen.

Argumentatie object:

Er zijn een paar onderdelen bewaard gebleven van verschillende G-1’s. Het Nationaal Militair Museum heeft nog een kloppende kopie van een originele G-1. Deze machine laat zien wat voor een indrukwekkende ‘kist’ de G-1 was.

Locatie:

Nationaal Militair Museum, Soesterberg

Links: