Ford v8 BBA 63

“Neusbus”

Autobus nr. 63 met de ‘neus’ is een typische bus van de Brabantse Buurtspoorwegen en Autodiensten uit de jaren ’30. Dit streekvervoerbedrijf verving met deze Ford bussen alle stoomtrams. Dit gebeurde in heel Nederland. Deze autobus staat dan ook symbool voor de doorbraak van de autobus in het openbaar vervoer.

De streekbus nummer 63 van de BBA is in 1934 door de Engelse Fordfabriek en Kusters & Lemmens in Eindhoven gebouwd. Dit model is een typische vooroorlogse streekbus van Ford Amerika. Deze streekbus is herkenbaar aan de ‘neus’ en een in- en uitstapdeur direct achter de vooras. Een groot deel van de autobussen was tijdens het Interbellum van buitenlandse fabrikanten. De Nederlandse automobielindustrie ontbrak nog in deze periode. Met name Amerikaanse merken werden geïmporteerd. Ook de carrosseriebouw was nog niet ontwikkeld. De opbouw vond plaats bij tal van kleinere bedrijven met een ambachtelijke en kleinschalige werkwijze.

De groeiende bebouwing van stedelijke en landelijke gebieden bracht meer mobiliteit met zich mee. De autobus kon daarbij gebruikmaken van het steeds betere wegennet. Spoor- en tramwegen waren daarentegen afhankelijk van hun eigen infrastructuur. De autobus was flexibeler en ook goedkoper in het gebruik. Stoomtrams moesten namelijk lang van te voren ‘opgestookt’ worden door de stoker en hadden een machinist nodig. De bus daarentegen kon direct gebruikt worden.

Ontwikkeling:

Ontsluiting van Nederland

Argumentatie:

De typisch vooroorlogse 'neusbus' van het model Ford V8 met Nederlandse opbouw belichaamt de doorbraak van de autobus in het openbaar vervoer, met name in het streekvervoer.

Argumentatie object:

Tijdens het interbellum was een groot deel van de autobussen van buitenlandse makelij met Nederlandse opbouw. Bus nr. 63 van de BBA is hiervan het meest representatieve voorbeeld.