Glas Goggomobil 300

“Dwergauto”

De Goggomobil is een echte 'dwergauto', maar dan wel één die nog het meest op een echte auto leek. Dat maakte hem tussen de Messerschmitts en de Heinkels ook in Nederland het meest succesvol als tussenfase tussen de motorfiets en de personenauto in de jaren '50.

In het verarmde Europa van na de oorlog konden velen zich geen volwaardige auto veroorloven; zij waren aangewezen op brommer, scooter en motorfiets. Fabrikanten zagen in dat er ook een markt moest zijn voor voertuigen die min of meer tussen de auto en de motorfiets of scooter instonden en in elk geval bescherming tegen het weer boden. De jaren ’50 kenden een korte bloeitijd voor de dwergauto. In Duitsland begonnen vliegtuigproducenten als Messerschmitt en Heinkel, die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mochten bouwen, met de productie van deze ‘cockpits op wielen’.

De firma Glas in Duitsland was al in 1952 begonnen met de ontwikkeling van een ‘overdekte scooter’ en vanaf 1955 maakte zij de Goggomobil. Veel dwergauto’s hadden geen of maar kort succes, maar de Goggomobil werd goed verkocht. Dat had wellicht te maken met het feit dat hij nog het meest op een ‘echte’ auto leek. De Goggomobiel was ook in Nederland succesvol. Op de Tweewieler-RAI van 1957 stond men met de slogan ‘Een goggomobil brengt geluk in het gezin’. Nederland was een belangrijk exportland voor het merk, waarbij de importeur Gremi uit Groningen een belangrijke rol speelde. Er verscheen zelfs een Nederlands boekje voor klanten: ‘Tussen de bumpers van de Goggomobil’. Gremi was begin jaren ’60 overigens ook verantwoordelijk voor het verschijnsel van de 20km-auto’s. Door een lacune in de wetgeving bleek men in auto’s die niet harder dan 20 km/u konden rijden zonder rijbewijs te kunnen rijden en hoefde men daarvoor geen wegenbelasting te betalen. Gremi zorgde voor een technische aanpassing van de Goggomobil waardoor deze inderdaad niet harder kon.

Ontwikkeling:

Particuliere massamotorisering

Argumentatie:

De 'Glas Goggomobil 300' representeert als dwergauto de tussenfase tussen motorfiets en personenauto in jaren 1950 en was in Nederland de meest succesvolle van alle dwergauto's.