Honda CB750

Motorfiets

De opmars van Japanse merken begon in de jaren '60 met onder andere de Honda Dream. De bekendste en meest trendsettende motor uit de jaren '60 en '70 is de 4-cilinder Honda CB750. Deze zette de overgang van de motorfiets als gebruiksvoorwerp voor woon-werk verkeer in naar motorvoertuig voor vrijetijdsbesteding.

De opmars van de Japanse merken begon al vroeg in de jaren ’60 met onder andere de Honda Dream. Maar veruit de bekendste en meest trendsettende motor uit de jaren ’60 en ’70 is de 4-cilinder Honda CB750. 4-Cilinder motoren waren er al wel eerder, zelfs in de jaren ’20 (FN en Henderson) en decennia later de Deense Nimbus. Maar deze stonden in de lengterichting van het frame. Bij racemotoren werd met het concept van de dwars geplaatste 4-cilinders al in de 50-er jaren geëxperimenteerd.

Met de Honda CB750, die voor het eerst getoond werd in 1968 in Tokio, werd dit concept een massaproduct. De overgang van de motorfiets als gebruiksvoorwerp voor o.a. woon-werk verkeer naar motorvoertuig voor de vrijetijdsbesteding werd ingezet met de sportieve motoren uit de jaren ’70, waarvan de Honda CB750 een exponent bij uitstek is.

Ontwikkeling:

Dagtrips

Argumentatie:

In de jaren 1950-'60 was de motorfiets nog vooral een gebruiksvoorwerp voor bevolkingsgroepen die zich geen auto konden veroorloven. De spectaculaire welvaartsgroei na 1960 en de ontwikkeling van relatief goedkope gezinsauto's , maakte het echter mogelijk dat de eigen auto algemeen werd; men hoefde niet meer met de motorfiets door weer en wind van wonen naar werken! De motorfiets werd steeds meer gebruikt voor de vrijetijdsbesteding, een trend die werd ondersteund door de sportieve motoren uit de 70-er jaren, die in eerste instantie vooral uit Japen kwamen.

Argumentatie object:

De Honda CB750 is hiermee de moeder van vele nakomelingen en navolgers geworden. Dit kwam de populariteit van de motorfiets als recreatief voertuig ten goede. Maar de opkomst van de Japanse motoren, die zowel snel als betrouwbaar bleken te zijn, betekende wel het einde van de Engelse motorindustrie die de ontwikkelingen niet tijdig kon bijhouden. De Nederlandse wegen werden overspoeld met Japanse motoren met dit concept. Enkele Europese merken zoals BMW, Moto Guzzi en Ducati konden de ontwikkelingen wel bijhouden en konden in de decennia daarna hun marktaandeel toch weer vergroten. De Honda CB750 is aan het einde van de vorige eeuw door o.m. de Nederlandse motorliefhebbers tot “Motor van de Eeuw” verkozen.