Kieler Foerde

Oosterschelde

Driemastschoener

De ‘Oosterschelde’ is de laatste vertegenwoordiger van een grote vloot schoeners die in het begin van de 20e eeuw onder Nederlandse vlag voer. Dit grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland is een monument voor de Nederlandse scheepsbouw en zeilende vrachtvaart op zee.

De Oosterschelde werd in 1917 gebouwd bij scheepswerf Appelo in Zwartsluis. Het is een schip gebouwd voor de grote kustvaart, de vaart op Oostzee, Noordzee, Middellandse Zeegebied, en soms op Zuid-Amerika. De eerste eigenaar was de NV Hollandsche Algemeene Atlantische Scheepvaartmaatschappij (HAAS). In 1921 werd het schip doorverkocht aan de Groningse kapitein Kramer, die ermee naar de Afrikaanse kust en de Middellandse zee voer. In 1939 kwam het schip onder Deense vlag te varen. In 1988 werd de Oosterschelde teruggehaald naar Nederland en in 4 jaar tijd gerestaureerd. Sindsdien maakt ze zeilreizen over de hele wereld waarbij iedereen die wil kan meevaren. Bronnen: Erfgoed dat beweegt (2015); Frits Loomeijer, De driemastschoener Oosterschelde (1995) en www.oosterschelde.nl

Ontwikkeling:

Internationaal vervoer

Argumentatie:

Schoeners werden vanaf circa 1850 tot 1920 met name in Noord-Nederland gebouwd. Tussen 1914 en 1919 was er een flinke toename in de vraag naar vrachtruimte en bouwden werven op eigen risico. In 1919 stortte de vrachtenmarkt in. Veel schoeners zijn korte tijd na de bouw naar het buitenland verkocht.

Locatie:

Rotterdam

Links: