Arno Landewers

Piper Cub

Lichtgewicht sportvliegtuig

De Piper Cub is een klein lichtgewicht tweepersoons sportvliegtuig. De Piper Cub was aanvankelijk bedoeld voor het opleiden van piloten, maar werd ook populair onder particulieren. De Amerikaanse vliegtuigbouwer Piper Aircraft bouwde ruim 20.000 Piper Cub's tussen 1936 en 1947, toen de productie stopte.

Het Amerikaanse leger gebruikte de Piper Cub en de krachtiger J3 versie als lesvliegtuig en als verkennings- en verbindingsvliegtuig. Het Nederlandse leger gebruikte de Cub’s ook voor patrouillevluchten en trainingsvluchten op de Nederlandse Antillen en in Nederlands-IndiĆ«.

Na de Tweede Wereldoorlog gebruikte Nederland de Piper Cub voor allerlei doeleinden, zoals vliegen in clubverband en bij particuliere vliegscholen. Ook vliegbedrijfjes die zich richtten op luchtreclame, luchtfotografie of sproeivluchten voor de landbouw gebruikten hiervoor de Piper Cub. Een krachtiger versie, de Super Cub, is tot in de jaren ’80 geproduceerd en heeft lang bij de luchtmacht gevlogen. De Super Cub is nog steeds populair als sportvliegtuig.

De Piper Cub was tussen 1945 en eind jaren ’60 het meest gebruikte sport- en lesvliegtuig in Nederland. Het lichte toestel was na de Tweede Wereldoorlog, toen een overschot aan militaire voorraden beschikbaar kwam, belangrijk voor de opkomst van vliegclubs, vliegscholen en luchtvaartbedrijven.
In Nederland zijn nog enkele vliegende Piper Cub’s door particulieren behouden, die daarmee tot de oudste Nederlandse sportvliegtuigen behoren.

Ontwikkeling:

Wederopbouw

Argumentatie:

In het interbellum ontwierpen diverse vliegtuigfabrikanten lichte, betaalbare en robuuste vliegtuigen om aan de vraag van sportvliegers te voldoen.

Argumentatie object:

De Cub was tussen 1945 en eind jaren 60 het meest gebruikte sport/lesvliegtuig in Nederland. Door groot aanbod uit militaire surplus voorraden was de Cub van groot belang voor de opkomst lichte luchtvaart (vliegclubs, vliegscholen, luchtvaartbedrijven) na de Tweede Wereldoorlog.

Locatie:

Er zijn nog enkele vliegende exemplaren aanwezig in Nederland, waarbij met name twee in particulier eigendom genoemde vliegwaardige toestellen moeten worden genoemde, die beide sinds 1946 in Nederland zijn en tot de oudste Nederlandse sportvliegtuigen behoren.