Arno Landewers

Schleicher Ka 8

Zweefvliegtuig

De Schleicher Ka 8 is een robuust eenpersoons zweefvliegtuig, dat vanaf begin jaren '60 op grote schaal werd gebruikt door zweefvliegclubs.

De Schleicher Ka 8 is een robuust eenpersoons zweefvliegtuig, dat vanaf begin jaren ’60 op grote schaal werd gebruikt door zweefvliegclubs. Aanvankelijk was het toestel in gebruik als geavanceerd prestatievliegtuig voor wedstrijden en records. Na de opkomst van de uit kunststof opgebouwde zweefvliegtuigen in de jaren ’70 was hij vooral in gebruik als lesvliegtuig voor secundaire opleiding, waarbij zonder instructeur vluchten gemaakt worden, en voor clubgebruik. Door de opbouw uit staalbuis en hout was hij robuust en relatief eenvoudig te onderhouden.

De Ka 8 werd ontworpen door Rudolf Kaiser, die in dienst was bij de Duitse zweefvliegtuigbouwer Schleicher. Zweefvliegclubs gebruikten de Ka 8 vaak in combinatie met de ook door Kaiser ontworpen Schleicher ASK 13, een tweezits zweefvliegtuig voor de beginopleiding. In november 1957 vloog de Ka 8 voor het eerst en in 1960 werd de eerste in Nederland in gebruik genomen.

Ontwikkeling:

Argumentatie:

De zweefvliegerij werd aanvankelijk vooral in clubverband uitgevoerd. Fabrikanten speelden hierop in door zweefvliegtuigen te ontwerpen met een eenvoudige opbouw (waardoor onderhoud in eigen beheer kon worden uitgevoerd) en relatief makkelijke bestuurbaarheid.

Argumentatie object:

Vanaf begin jaren 60 tot in de jaren 80 was de Schleicher Ka 8 het meest gebruikte type zweefvliegtuig in Nederland, vooral in clubverband. Er hebben ruim 80 exemplaren in Nederland gevlogen.

Locatie:

Momenteel zijn er in Nederland nog ongeveer twintig vliegwaardige Schleicher Ka 8-en aanwezig, hoewel gebruik in clubverband afgelopen jaren sterk afneemt. Vliegende exemplaren zijn vooral in gebruik bij (particuliere) liefhebbers (veelal verenigd in de Vereniging Historische Zweefvliegtuigen, de VHZ). Een aantal van
deze toestellen zijn eigendom van Aviodrome, en in bruikleen afgestaan aan particulieren die het toestellen luchtwaardig houden. In de collectie van Aviodrome is ook een niet meer luchtwaardig exemplaar aanwezig (gebouwd in 1969). De oudste luchtwaardige Ka 8-en in Nederland dateren uit 1962 en 1963.