Elan Fleisher / elanhotelpix.com

SS Rotterdam

Passagierschip

De "Rotterdam" (1959) is het enige nog bestaande trans-Atlantische passagiersschip dat is gebouwd voor een Nederlandse rederij op een Nederlandse werf. Ze was het vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn en is 228 m lang, 28 m breed en 61 m hoog.

Het schip is ontworpen en gebouwd voor twee functies: het uitvoeren van lijndiensten (trans-Atlantische passagiersvaart) en luxe cruisevakanties. Menig Nederlander emigreerde met de Rotterdam (of één van de andere grote passagiersschepen) naar de Verenigde Staten. Vliegen wordt in de jaren ’70 een goedkopere en veel snellere manier om de oceaan over te steken. Dit betekent het einde van de lijnvaarten naar New York. Daarna is de Rotterdam nog lange tijd in gebruik als passagiersschip. De interieurs en de aanwezige kunst aan boord zijn voorbeelden van – inmiddels zeldzaam geworden – typisch jaren ’50 modernisme. Ontwerpers en kunstenaars die hieraan bijdroegen zijn: Carel Wirtz, Wally Elenbaas, J.F.A. Semey, Herbert Semey, Gisèle van Waterschoot van der Gracht, J.A. van Tienhoven, Hugh Maaskant, Cornelis Elffers, Cuno van den Steene en Leo Brom.

Tussen 2005 en 2008 wordt het schip gerenoveerd en gesaneerd. Ook zijn delen van het interieur gerestaureerd. Tegenwoordig doet de Rotterdam dienst als hotel en congrescentrum. Bronnen: website www.ssrotterdam.nl en: F. van Burkom, B. Laan, F. Loomeijer, S.s. Rotterdam (1959), een cultuurhistorische waardestelling (ongepubliceerd rapport i.o.v. ss Rotterdam B.V.), Rotterdam 2004

Ontwikkeling:

Emigratiegolf

Argumentatie:

Met dit soort schepen zijn na de tweede wereldoorlog 300.000 mensen gerepatriëerd uit Indonesië, en een half miljoen mensen vanuit Nederland geëmigreerd.

Argumentatie object:

De ss Rotterdam hebben we gekozen als symbool voor alle grote passagiersschepen. Het is het enig overgebleven passagiersschip en cruiseschip van Nederlandse makelij.

Locatie:

Rotterdam

Links: