Airmighty

Volkswagen T1

Bestelwagen

In de 20e eeuw veranderde het straatbeeld door de opkomst van de lokale distributie of ambulante handel. Bakkers, melk- en groenteboeren gingen langs de deur om hun waar te verkopen: van handkar tot SRV-winkelwagen en meer.

Tot in de tweede helft van de 20e eeuw kwamen ambulante handelaren vrijwel dagelijks door de straat om hun verse waren te verkopen. In de eerste helft van de 20e eeuw met paard-en-wagen, bakfiets of hondenkar, na de oorlog meer en meer gemotoriseerd. Hiervoor werd door de auto-industrie een speciaal soort auto ontwikkeld, de bestelwagen; een vrachtwagen, maar dan kleiner.

Vroeger werden deze vaak gebouwd op een (aangepast) chassis van een personenwagen; aan de achterzijde werd dan een laadruimte gebouwd. Een bekend voorbeeld hiervan is de oorspronkelijke ‘Besteleend’. De Volkswagenbus ging verder, weliswaar gebouwd op het aangepaste chassis van een Kever, maar met een geheel ander carrosserie. Vrijwel alle automerken bouwden van het begin af aan wel één of andere vorm van bestelwagen, die door bakkers, melk- en groenteboeren gretig werden aangeschaft.

De toepassingsmogelijkheden waren en zijn zo gevarieerd dat dit soort auto ondanks het verdwijnen de ambulante handel nog steeds populair is. Denk alleen al aan de hulpverleners, onderhoudsmonteurs en de talloze koeriersdiensten die tegenwoordig gebruik maken van bestelauto’s.

Ontwikkeling:

Ambulante handel