Persfoto Aviodrome

Douglas DC-2

2 motorig propellervliegtuig

De Douglas DC-2 werd begin jaren ’30 ontwikkeld. Anders dan haar voorgangers was dit het eerste geheel van aluminium gemaakte passagiersvliegtuig dat zeer succesvol bleek. Huidige vliegtuigen zijn nog steeds gebouwd volgens de bouwwijze van de DC-2. In het interbellum zorgde dit type vliegtuig dat de luchtvaart volwassen werd.

Tot de jaren ’30 bouwde ook Fokker vliegtuigen van staalbuis, hout en linnen. De in de VS geproduceerde Douglas DC-2 was in Nederland het eerste succesvolle vliegtuig met een toen zeer moderne aluminium constructie. De ontwikkeling van een metalen vliegtuig (DC-2 volgend op het prototype DC-1) volgde op een ernstig ongeluk (nota bene met een Fokker F.7 Trimotor in de VS), waardoor de veiligheid steeds belangrijker werd.
De KLM was de eerste buitenlandse luchtvaartmaatschappij die in 1934 veertien vliegtuigen van dit type aanschafte. Daarmee eindigde de vanzelfsprekende band tussen Fokker en KLM.

De Douglas DC-2 vertegenwoordigt de deelname van de KLM met zo’n vliegtuig aan de legendarische London-Melbourne luchtrace in 1934. De eerste DC-2 van de KLM, de PH-AJU Uiver, werd wereldberoemd door het winnen van het handicapklassement – de Uiver vloog met passagiers en bagage. In het algemeen klassement werd de Uiver tweede achter een speciaal voor de race gebouwd toestel, zonder passagiers en bagage.

In Nederland zelf leefde men intens mee met de vlucht van de Uiver naar Melbourne. Er ontstond een ware Uiver-rage, versterkt door de behoefte aan positief nieuws in de crisisjaren.

De Douglas DC-2 vertegenwoordigt een belangrijke fase in de Nederlandse vliegtuigbouw. Ook andere luchtvaartmaatschappijen bestelden de moderne DC-2. Fokker had te lang vastgehouden aan de bouw in hout en linnen. Het imago van Fokker liep een flinke deuk op door het ongeluk met de populaire F.7 Trimotor. Toen de DC-2 superieur bleek, daalde de vraag naar de traditioneel gebouwde Fokkertoestellen. Fokker bleek een behendig zakenman door een contract voor de assemblage en verkoop van de DC-2 (en later voor de DC-3) voor de Europese markt te sluiten. Daarmee kon Fokker toch mee profiteren van dit succes van deze vliegtuigen van Douglas.

Ontwikkeling:

Internationaal vervoer

Argumentatie:

De DC-2 heeft niet alleen een revolutie teweeg gebracht in de vliegtuigbouw, maar heeft ook een enorme sprong voorwaards betekend voor luchtvaartmaatschappijen. De KLM, een van de eerste afnemers van het type, liet met de aankoop zien dat men visie had en lef.

Argumentatie object:

De DC-2 in de Aviodrome is een bijzonder origineel vliegtuig. Het interieur van het vliegtuig is, op foto’s, niet anders dan dat van machines uit de jaren ’30.

Locatie:

Aviodrome, Lelystad