Gloster Meteor

Jachtvliegtuig

De Gloster Meteor was de eerste operationele straaljager die in 1943 zijn eerste vlucht maakte. Na de oorlog was het ook de eerste straaljager in dienst van de Koninklijke Luchtmacht (KLu). De Fokkerfabriek had een belangrijke rol. Door Meteors te kunnen bouwen, kreeg Fokker de eerste opdracht na de oorlog om nieuwe vliegtuigen te bouwen. De Koninklijke Luchtmacht bestelde 260 vliegtuigen die in en na 1949 werden geleverd.

De komst van het straalvliegtuig had een grote indruk gemaakt op de Nederlandse bevolking (net als de JSF nu). Ineens had de Nederlandse luchtmacht het snelste vliegtuig ter wereld. Helaas gingen veel vliegtuigen verloren, doordat piloten erg moesten wennen aan de snelheid en de mogelijkheden van deze straaljager. Daarom bestelde de Nederlandse Luchtmacht snel tweezits Meteor lesvliegtuigen bij.

Bovendien bleek de nieuwe techniek niet foutloos doordat veel straalmotoren abrupt stopten. Dit kwam door de nieuwe techniek die niet altijd goed werkte, maar ook door menselijke fouten. Ook voor de techneuten was de straalmotor nieuw. Er gingen veel Meteors verloren. Van de 260 machines crashten er 78, waarbij 40 piloten het niet overleefden.

Na zoveel doden werd de schietstoel geïntroduceerd. Zo konden vele piloten wegkomen uit het vliegtuig. In 1956 werd het toestel vervangen de tweede generatie straaljagers: de Hawker Hunter.

Ontwikkeling:

Koude oorlog

Argumentatie:

De Gloster Meteor betekende een grote ontwikkeling in de modernisering van de Koninklijke Luchtmacht. Het straaltijdperk was hiermee begonnen. De Noord Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) beschikte met de Meteor en de straaljagers uit Amerika, over een sterk luchtwapen.

Argumentatie object:

De Meteor in het Nationaal Militair Museum is door Fokker gebouwd. Het vliegtuig heeft o.a. voor het Nederlands demonstratieteam de Whiskey 4 gevlogen

Locatie:

Nationaal Militair Museum, Soesterberg

Links: