????????????????????????????????????

Ford V8

Cabriolet

De particuliere massamotorisering na de Tweede Wereldoorlog werd voorafgegaan door een snelle groei van het autobezit tijdens het interbellum. De Ford V8 was een succesvolle exponent van deze ontwikkeling. Voor een middenklasser een snelle en comfortabele auto, die liet wat de auto-industrie met nieuwe hoogwaardige technieken en massaproductie in die tijd wist te presteren.

In maart 1932 kondigde Ford z’n nieuwe model aan: de V8, genoemd naar het type motor waarbij maar liefst acht cilinders in V-vorm zijn opgesteld. Ten opzichte van de voorganger, de A-Ford, een heel nieuw model, dat sneller en comfortabeler was. Naast de sedan waren er onder andere een stationcar, een coupé, een roadster en een cabriolet. Ford bracht met dit model middenklasse-auto’s op de markt met grote motoren, die voorheen voorbehouden waren aan zeer luxe wagens.

De verschillende modellen volgden elkaar in hoog tempo op in een voortdurend verder ontwikkelde stroomlijnvormgeving, in de jaren 1930 het toppunt van moderniteit. In 1932 stond de grille nog geheel rechtop, eind jaren 1930 liepen grille en motorkap in één vloeiende lijn in elkaar over.

Ook in Nederland werd de wagen een succes. In cabrioletversie werd hij in ons land zeer bekend, doordat prinses Juliana en prins Bernhard er in reden en er in 1936 hun huwelijksreis mee maakten. Anderzijds raakte Bernhard in 1937 in zijn nieuwe en opgevoerde Ford V8 betrokken bij een zeer ernstig auto-ongeluk.

In 1933 werd in Nederland een Ford-fabriek geopend in Amsterdam waar, met behulp van onderdelen die uit de Ford-fabrieken in de VS kwamen, Fords werden geassembleerd. Het was de grootste en meest geautomatiseerde autoassemblagefabriek die Nederland tot dan had gekend. De V8 was één van de eerste modellen die uit deze fabriek kwamen.

Ontwikkeling:

Particuliere massamotorisering

Argumentatie:

De Ford V8 representeert de snelle groei van het autobezit tijdens het interbellum, waarbij hoogwaardige technieken een relatief goedkopere productie van volledig in staal gefabriceerde automobielen mogelijk maakten, geschikt voor het Nederlandse klimaat. Daarbij zag Ford met de V8 in de jaren 1930 kans voor het eerst op grote schaal een middenklasse auto op de markt te brengen met een grote V8-motor en een voortdurend verder ontwikkelde, moderne stroomlijnvormgeving.