Toyota Corolla E 1

Aziatische middenklasse auto

In de jaren 1950 en '60 maakte de 'goedkope gezinsauto' voor vrijwel iedereen een eigen auto mogelijk. Die was eerst van Europese, maar na 1970 steeds vaker van Aziatische makelij. De Toyota Corolla was één van de eerste Japanners en, zo bleek later, wegbereider van een ware invasie van Japanse en andere Aziatische auto's. [55 woorden]

De Toyota Corolla E1 was één van de eerste populaire Japanners in Nederland, waarna vooral in de jaren 1970 een ware invasie van Japanse auto’s plaatsvond. Deze ‘eerste generatie’ Toyota Corollaverscheen in 1967 in ons land op de weg. De wagen was goedkoop, zag er leuk uit en was tamelijk volledig uitgerust. De Corolla 1200 uit de jaren zeventig werd een echt verkoopsucces en was rond 1975 één van de meest verkochte modellen in ons land.

De Corolla bleek een uitstekende wegbereider voor volgende producten van de Japanse auto-industrie en groeide ook nog eens uit tot een van de populairste modellen uit de fabriek. Veertig jaar na de introductie waren er wereldwijd al zo’n 35 miljoen Corolla’s verkocht en Toyota is inmiddels de grootste autofabrikant ter wereld.[

Ontwikkeling:

Particuliere massamotorisering

Argumentatie:

De Toyota Corolla representeert de invasie van de Japanse automerken, die vooral in de jaren 1970 plaatsvindt. De eerste generatie Corolla is in 1967 een van de belangrijkste wegbereiders geweest voor de producten van de Japanse auto-industrie.

Argumentatie object:

Het getoonde object behoort tot de collectie van het Louwman Museum in Den Haag. Dit museum is opgericht door de heer Louwman van de firma Louwman & Parqui B.V., sinds 1964 de Nederlandse importeur van het Japanse automerk Toyota. Dit bedrijf is daarmee verantwoordelijk voor de doorbraak van Toyota op de Nederlandse markt, reden voor de keuze van één van de eerste modellen uit die collectie.

Locatie:

Louwman Museum in Den Haag