Opel Kadett, type B

Ruime middenklasser

De Opel B-Kadett is de concurrent van de Volkswagen kever. De B-Kadett had alles wat de Kever ook had, maar dan méér en beter. Als middenklasser sloot deze Opel aan bij de toenemende welvaart, met als resultaat dat hij eind jaren ‘60 de Kever van zijn troon stootte.

De Opel Kadett werd in 1962 geïntroduceerd als compacte gezinsauto, Spartaans uitgevoerd en gebouwd om de concurrentie met de Volkswagen Kever aan te gaan. Begonnen met de A-Kadett, werd de in 1965 gepresenteerde B-Kadett pas echt een succes. De carrosserie was opnieuw getekend en, met enkele Amerikaanse invloeden, een meer volwassen auto. Desondanks bleef het nog steeds een vrij conventioneel model. Wel waren diverse varianten leverbaar en was er voor de ‘sportievelingen’ een rally-uitvoering.

Ontwikkeling:

Particuliere massamotorisering

Argumentatie:

De 'ideaaltypische auto' die deze massamotorisering droeg, was in de jaren zestig een wit, tweedeursmodel met een gewicht van om en nabij de 1000 kg. Vanaf 1970 werd de ideaaltypische auto zwaarder en kleuriger, typerend voor de jaren '70: groen, rood, blauw en geel. Als meest verkochte auto werd Volkswagen in 1969 afgelost door Opel, vooral door de introductie van de B-Kadett.

Argumentatie object:

De Opel Kadett-B representeert de goedkope gezinsauto's van Europese makelij, die de massamotorisering van de jaren 1960 mogelijk maakten. Méér dan de Volkswagen Kever representeert B-Kadett de echte, ruimere middenklasser met een kofferbak, passend bij de welvaart die juist in de jaren 1960 spectaculair was toegenomen. Vanaf 1969 is de Opel Kadett twintig jaar lang de meest verkochte auto van ons land.